Штучний інтелект Google навчився передбачати смерть людини з точністю до 95%

Штучний інтелект Google навчився передбачати смерть людини з точністю до 95%

Використання алгоритму дозволить лікарям заощадити до 80% часу

Фахівці Google на основі алгоритмів глибокого навчання створили нейромережу, яка здатна передбачити смерть пацієнта, ґрунтуючись на медичних показниках.

Про новий медичний проект Google повідомляє Bloomberg.

Відзначається, що алгоритм може враховувати записи в PDF-файлах і старі медичні картки та прогнозує не тільки смерть, але й інші випадки захворювань.

Google випробувала штучний інтелект на кількох пацієнтах, включаючи жінку з термінальною стадією раку молочної залози, легені якої вже почала заповнювати рідина. Лікарняні комп'ютери проаналізували дані жінки і встановили, що ймовірність її смерті під час перебування в лікарні становить 9,3%. Штучний інтелект Google вивчив 175 639 параметрів і підвищив ризик смерті до 19,9%. Жінка померла через 10 днів.

Наголошується, що використання алгоритму дозволить лікарям заощадити до 80% часу, який зазвичай витрачалося на рутинну роботу з підготовки даних.

На підставі попередніх випробувань нейромережі розробники прийшли до висновку, що створений ними алгоритм може передбачати смерть людини з точністю до 95%. Також під час експериментів нейромережа в 86% випадках з точністю визначила тривалість перебування пацієнта в лікарні, а в 77% ризики виникнення рецидивів захворювання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: