Шведські політики домовилися про формування коаліційного уряду – ЗМІ

Шведські політики домовилися про формування коаліційного уряду – ЗМІ
Стефан Левен очолював уряд Швеції з жовтня 2014 року 

Домовленість про коаліційний уряд Швеції може знищити об’єднання правоцентричних сил

Чотири політичні партії Швеції домовилися про підтримку Стефана Левена на посаді прем’єр-міністра. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Мова йде про Соціал-демократичну партію, а також Партію центру, Ліберальну партію і Партію зелених. Разом ці партію контролюють 167 із 349 мандатів парламенту Швеції. Відповідні політичні сили відмовилися коментувати повідомлення про таку домовленість. Керівництво кожної із чотирьох партій має схвалити дану угоду.

При цьому лідери Ліберальної партії і Партії центру раніше скептично висловлювалися щодо перспектив другого уряду Стефана Левена. Дані політичні сили із 2004 року входять в об’єднання правоцентричних партій Альянс. 

На сьогодні невідомо чи чотири політичні сили домовилися про формування коаліційного уряду. Іншим варіантом є формування соціал-демократами уряду меншості при підтримці із боку решти політичних сил. Проте за будь-якого розвитку подій чотирьом політичним силами потрібна буде підтримка Лівої партії для схвалення більшістю відповідних рішень в Риксдазі.

Попередньо домовленість включає згоду на реформування забюрократизованого ринку праці і ослаблення норм в сфері оренди житла для вирішення проблеми із його дефіцитом. Проте соціал-демократи виступали раніше проти таких ініціатив. В той же час Партія центру і Ліберальна партія вимагають ринкових реформ і зменшення податків на фоні вимог соціал-демократів щодо збільшення частки державних витрат до ВВП разом із політикою на зменшення соціальної нерівності.

 Стефан Левен — шведський політик і активіст, що належить до Соціал-демократичної робітничої партії, з 27 січня 2012 року є її лідером. За результатами парламентських виборів Левен став 43-м прем'єр-міністром Швеції з 3 жовтня 2014 року.
25 вересня 2018 Парламент Швеції оголосив вотум недовіри і відправив у відставку прем'єр-міністра і лідера Соціал-демократичної партії Стефана Левена.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: