Син колишнього генсека компартії Китаю закликає вчитися на помилках СРСР

Син колишнього генсека компартії Китаю закликає вчитися на помилках СРСР
Ху Депінг є сином Ху Яобана, який очолював китайську компартію із 1980 по 1987 рік

Ху Депінг закликав і до політичних реформ в КНР

Представник ліберального крила Комуністичної партії Китаю (КПК) Ху Депінг закликав нинішнє керівництво КНР вчитися на помилках СРСР і виносити уроки із нинішньої конфронтації із США. Про це повідомляє гонконгське видання The South China Morning Post.

Сам Ху Депінг є сином Ху Яобана, який очолював КПК із 1980 по 1987 рік. Ху Депінг нагадав про те, що однією із головних помилок СРСР була надмірна централізація політичної системи. Іншою помилкою була занадто централізована і негнучка економічна система.

Син колишнього генсека КПК висловив думку, що не всі соціалістичні країни мають слідувати подібним курсом. Відповідні заяви були зроблені напередодні засідання політичного керівництва країни, що відбувається до початку роботи сесії Всекитайських зборів народних представників щороку в березні.

Ху Депінг порівняв економічні моделі капіталістичних країн і СРСР. Так перші спиралися на технологічний прогрес і посилення ефективності, в той як СРСР будував свою модель на інвестиціях в розвиток. Окрім того член Центрального комітету Китайської народної політичної консультативної конференції до 2013 року закликав КНР не сходити із шляху реформ. В тому числі Ху Депінг закликав і до проведення політичних реформ, не надаючи більше деталей. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: