Сирія масово імпортує зерно із окупованого Криму

Сирія масово імпортує зерно із окупованого Криму

В 2017 році на півострові було зібрано 1,4 млн. зерна

За минулий рік анексований Росією Крим активізував експорт зерна до Сирії.

Як повідомляє Reuters, із липня 2017 року по травень 2018 року всього було здійснено щонайменше 10 відвантажень об’ємом в 170 тисяч тонн.

Формально західні країни не запроваджували санкцій щодо постачання продовольства до Сирії. Проте війна ускладнила можливість для Дамаску проводити закупівлі продовольства. Так само і Крим, який перебуває під західними санкціями, практично втратив можливість проводити нормальну корпоративну діяльність. Тому вони стали один для одного ідеальними торговими партнерами.

Субсидії із боку Москви на суму в 38 млн. доларів дозволили Криму наростити в тому числі виробництво зерна, забезпечивши не лише власні потреби, але і створивши можливість для експорту.

В 2017 році було зібрано 1,4 млн. зерна, із яких на експорт могло піти до 1 млн. тонн. При цьому РФ сама в минулому році підписала контракт на 3 роки щодо постачання до 3 млн. тонн зерна. Проте поки що Москва його не виконує.

Не виключено, що тим самим росіяни побоююся поставити під ризик свої головні міжнародні контракти. Тому постачання із Криму стали ідеальним варіантом для того, щоб допомогти дружньому режиму Башара Асада.

Нагадаємо, президент Сирії Башар Асад на зустрічі з російською делегацією розповів, що його діти в 2017 році відпочивали в таборі «Артек» у окупованому Росією Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: