Сирійська опозиція розкритикувала конгрес, який просуває Росія

Сирійська опозиція розкритикувала конгрес, який просуває Росія

Москва однак розраховує на те, що всі опозиційні сили з’їдуться в Сочі 18 листопада

Високий переговорний комітет, який базується в Саудівській Аравії, заявив в четвер, 2 листопада, про те, що вони заперечують і відкидають обговорення майбутнього Сирії поза межами переговорних рамок, які створені ООН. Мова йде про так званий «Женевський формат», який під егідою ООН, почав діяти із 2012 року.

На противагу цьому РФ просуває так званий «Астанинський формат» за участю Туреччини і Ірану, в рамках якого у 2017 році вдалося домовитися про створення чотирьох зон деескалації у рамках громадянської війни, яка триває із 2011 року.

В рамках цього формату РФ також виступила ініціатором проведення конгресу всіх народів Сирії в середині листопада 2017 року для обговорення параметрів остаточного врегулювання конфлікту, в тому числі майбутньої Конституції країни.

Проте Високий переговорний комітет своєю заявою фактично поставив під сумнів можливість проведення подібного конгресу всіх сирійських етносів, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Зі свого боку заступник міністра закордонних справ РФ Михайло Богданов сьогодні ж заявив, що Москва сподівається, що всі опозиційні сили візьмуть участь в конгресі, який запланований на 18 жовтня. На питання про те, чи сподівається РФ після вищезгаданої заяви побачити в Сочі представників Високого переговорного комітету, Богданов заявив, що всі, хто справді вірить в Сирію, її суверенітет і територіальну цілісність, візьмуть участь в конгресі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: