Ситник розповів, через що посварились Генпрокуратура та НАБУ

Ситник розповів, через що посварились Генпрокуратура та НАБУ
Фото djerela.com.ua

Ситник запевнив, що між НАБУ і Генпрокуратурою немає війни

Війни між Генеральною прокуратурою і Національним антикорупційним бюро, а також особисто між керівниками відомств немає. Про це в ході брифінгу заявив глава НАБУ Артем Ситник.

«Однак мають місце дії по захисту приватних інтересів окремих керівників і працівників Департаменту генеральної прокуратури з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки. Саме працівники цього Департаменту, перевищуючи свої повноваження, використовуючи ресурс Генеральної прокуратури та Національної поліції, намагалися перешкодити слідчим негласним дій НАБУ. Мотиви прості. НАБУ розслідується низка виробництв за заявами про злочини, можливо скоєних працівниками цього Департаменту, в тому числі і насильницькі злочини», - заявив Ситник.

За його словами, в ході розслідування було отримано дозвіл слідчого судді на проведення певних негласних слідчих дій, у тому числі, стосовно працівників зазначеного Департаменту.

Як повідомлялося, ГПУ звинуватила НАБУ в незаконному прослуховуванні прокурора Суса, який очолював обшук у Бюро. Після виявлення слідчі прокуратури спробували з'ясувати, хто саме веде прослуховування, коли на місце події прибув спецназ НАБУ, який «забрав своїх співробітників». Але в квартирі залишилися посвідчення співробітників НАБУ і папери з прізвищем Дмитра Суса, стверджують у прокуратурі. Зазначимо, минулої п'ятниці в НАБУ з обшуком з'явилася Генпрокуратура у справі щодо незаконної «прослушки». Як повідомили в НАБУ, вони роз'яснили неспроможність підозр, оскільки права на автономне прослуховування поки не мають.

У НАБУ наполягають на тому, що претензій до них бути не може, і пов'язують спробу обшуку з розглядом у ВР законопроекту про автономне «прослуховування». Пізніше стало відомо, що прослуховування здійснюється в рамках справи, у якій підозрюваним є заступником прокурора Київської обл. Олександр Колесник. За словами глави ГПУ Юрія Луценка, незаконно прослуховувався громадянин, який не був фігурантом цієї справи. Відповідальним за це, на думку генпрокурора, може бути як детектив НАБУ, так і посадові особи СБУ. НАБУ заявляє, що вважає постанову Печерського райсуду про обшук незаконною, як і сам обшук, оскільки воно сформульовано так, що ГПУ може вилучити будь-які матеріали НАБУ.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: