Ситуація в районі АТО: вдень бойовики важкого озброєння не застосовували

Ситуація в районі АТО: вдень бойовики важкого озброєння не застосовували
Український військовий
Фото: Ministry of Defense of Ukraine / Flickr

Штаб АТО повідомив про відносну стабілізацію ситуації

Упродовж сьогоднішнього дня обстановка в районі проведення АТО дещо стабілізувалась. Незаконні збройні формування не застосовували міномети та інше важке озброєння, а основна активність ворога фіксувалась у декількох точках на мапі АТО.

Так, найбільше обстрілів наших позицій від опівночі було на Приморському напрямку, зокрема поблизу селища Водяне. Тут бойовики 6 разів застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Також двічі російські найманці відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по українських укріпленнях на підступах до Талаківки і Старогнатівки.

З цієї ж зброї ворог вдень декілька разів обстріляв сили АТО в Авдіївській промзоні та біля Зайцевого, що на Донецькому напрямку.

Загалом з опівночі російсько-окупаційні угруповання 16 разів відкривали вогонь по позиціях української армії. У випадках прямої загрози наші військові декілька разів застосовували зброю у відповідь.

Нагадаємо, наприкінці минулої доби обстановка у районі проведення АТО продовжила загострюватись. Після 18 години російсько-окупаційні угруповання продовжили обстріли позицій сил АТО в основному на приморському та донецькому напрямках. Також ворог поодиноко застосовував міномети.

Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 35 разів відкривали вогонь по опорних пунктах української армії. Усі обстріли противника характеризуються як прицільні. У результаті бойових дій п’ятеро військових ЗСУ отримали поранення.

Читайте також інтерв’ю «Главкома»: Ті, хто повертає світло Донбасу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: