Скандальний законопроєкт про медіа: Ткаченко не бачить спротиву журналістів

Скандальний законопроєкт про медіа: Ткаченко не бачить спротиву журналістів
Олександр Ткаченко вважає, що регуляція у сфері медіа відстала від реальності, тому її потрібно «проапдейтити» щодо сьогоднішніх викликів і створити рівні умови для всіх медіа
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

У новому законопроєкті про медіа є низка дискусійних статей, які викликають критику

Найбільше дискусій у новому законопроєкті про медіа викликають статті, пов’язані з форматом регулювання онлайн-медіа, питанням мови, повноваженнями Нацради. Це в інтерв’ю «Главкому» визнав голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко. При уцьому авін не бачить масованого спротиву журналістської спільноти проти ініціатив, які містить проєкт.

 «Не бачу спротиву медіасередовища щодо цього закону. Я бачу дискусію, яка триває. Відкликати його (законопроєкт про медіа, – «Главком») ми точно не маємо наміру», – сказав Ткаченко. Він зазначив, що зауваження щодо цього законопроєкту головного експертного управління досить часто є просто формальними.

За словами Ткаченка, лобістами закону є самі медійники. Він вважає, що регуляція у сфері медіа відстала від реальності на багато років, тому її потрібно модернізувати, «проапдейтити» щодо сьогоднішніх викликів і створити рівні умови для всіх медіа.

Нагадаємо, 29 грудня 2019 року проєкт Закону «Про медіа», поданий депутатами фракції «Слуга народу», зареєстрували у Верховній Раді. Профільний комітет Верховної Ради 6 лютого 2020 року підтримав законопроєкт «Про медіа». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: