Слідом за британцями вийти з Євросоюзу захотіли австрійці

38% жителів Австрії виступають за проведення австрійського референдуму

Майже 40% австрійців заявили про бажання провести референдум про членство в ЄС за аналогією з Brexit. Дані опитування також свідчать, що 53% виступають за перебування у складі ЄС, і 28% виступають за вихід, повідомляє The Local.

Опитування, в якому взяли участь 700 австрійців, свідчить, що 38% з них виступають за проведення австрійського референдуму і 55% - проти цієї ідеї.

«Дані опитування також свідчать, що 53% виступають за перебування у складі ЄС, і лише 28% виступають за вихід. Але є ще 15%, які не визначилися», - сказав представник компанії, яка проводила соцопитування. У 2014 році також було проведене подібне опитування і тоді 67% виступали за перебування у складі ЄС.

Нагадаємо, о 7 ранку у Великj,ританії розпочалося голосування на референдумі, який має визначити подальшу долю членства країни у ЄС.

На референдумі виборцям ставлять питання «Чи має Велика Британія лишатися членом ЄС чи має залишити його?». Британці мають обрати між варіантами «Залишитися членом ЄС» та «Покинути ЄС». У голосуванні можуть взяти участь рекордні 46,5 млн виборців.

Як повідомлялося, опитування, оприлюднені в середу напередодні референдуму, показали, що прихильники виходу Британії з ЄС лідирують із незначним відривом. Так, опитування TNS засвідчило, що 43% британців готові проголосувати за вихід Великої Британії з ЄС. Тих, хто хоче щоб країна лишилася у блоці, - 41%. Інше опитування, центру Opinium, дало лише один процентний пункт переваги прихильникам Brexit – за нього готові проголосувати 45%, проти – 44%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: