Слідство у справі «айдарівця» Лихоліта проведено неповністю - Луценко

Слідство у справі «айдарівця» Лихоліта проведено неповністю - Луценко
newsnetwork.tv

Для зміни запобіжного заходу «айдарівцю» Валентину Лихоліту буде достатньо його слова офіцера

Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що слідство у справі комбату «Айдару» Валерія Лихоліта було проведено неповністю. Про це повідомила прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

«Зараз в дорозі я вивчив доступні мені матеріали і вважаю, що слідство проведено неповністю і не вивчило всі обставини ситуації, яка складалася тоді навколо дій батальйону «Айдар», — зазначив Генпрокурор.

Для зміни запобіжного заходу «айдарівцю» Валентину Лихоліту буде достатньо його слова офіцера. «Я розумію занепокоєність суспільства через справу «айдарівця» Валентина Лихоліта, особливо тих, хто пройшов через східний фронт. Вважаю, що ця справа може бути віддзеркаленням загального ставлення держави до тих, хто захищав її від агрессора», — наводить слова Генпрокурора Саган.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва напередодні обрав для Валентина Лихоліта запобіжний захід у вигляді 2 місяців утримання під вартою. Йому інкримінують скоєння злочинів за шістьма статтями Кримінального кодексу, зокрема бандитизм і розбій. Захист називає справу сфальсифікованою.

Після оголошення судом рішення щодо запобіжного заходу прихильники Лихоліта, серед яких – і низка депутатів Верховної Ради – заблокували його виведення з зали суду. Вони вимагають звільнити колишнього «айдарівця». У суботу прихильники Валентина Лихоліта перекрили рух транспорту вулицею Хрещатик. Валентин Лихоліт на момент затримання проходив службу у 72-й бригаді.

«Айдар» як добровольчий батальйон базувався у Луганській області. Зараз це військове формування входить до складу Збройних сил України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: