Сьогодні Нацрада розгляне заяви про фашизм на концерті «Інтера»

Сьогодні Нацрада розгляне заяви про фашизм на концерті «Інтера»

Впродовж дня регулятор має підготувати проект рішення стосовно можливого проведення позапланової перевірки

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на плановому засіданні 11 травня розгляне питання щодо концерту «Інтера» до 9 травня, який спричинив мітинги правих рухів.

Про це повідомив член Нацради Сергій Костинський.

«Отримую багато дзвінків …з проханням прокоментувати ситуацію щодо звинувачень у фашизмі, які пролунали в ефірі телеканалу «Інтер» на адресу героїв, які віддали своє життя за незалежність України. Якщо цікава моя особиста реакція на цю провокацію, як громадянина України, то назвати її обуренням — нічого не сказати», — заявив Костинський.

Як повідомлялося, у четвер, 10 травня, близько сотні активістів приїхали до будинку Льовочкіна. Вони розмальовують балончиками стіни будинку та чіпляють наліпки.

Як відомо, «Нацкорпус» заявив про довгострокову акцію проти телеканалу «Інтер» через трансляцію концерту до 9 травня. 

«Оскільки «Інтер» проігнорував нашу вчорашню акцію, ми розпочинаємо довготривалу планомірну акцію і боротьбу з власниками телеканалу. Мета сьогоднішньої - передати привіт пану Льовочкіну», - заявив керівник прес-служби «Національного корпусу» Роман Чернишев.

Нагадаємо, 9 травня в інтернеті опублікували відео з фрагментами концерту «Победа. Одна на всех», який телеканал «Інтер» підготував до Дня Перемоги. У ролику ведучий заходу Андрій Доманський з-поміж іншого закликає не дозволяти, «щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно носили під час факельних маршів у нашій столиці».

Перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк заявила, що регулятор негайно відреагує на висловлювання ведучих телеканалу, якщо ці репліки пройдуть в ефірі.

Вранці 9 травня активісти «Національного корпусу» прийшли під будівлю телеканалу «Інтер» з вимогою, щоб з вечірнього концерту були вилучені пропагандистські заяви, озвучені ведучими концерту. Також вони заявили, що вимагають позбавити канал ліцензії.

Водночас близько півсотні активістів всеукраїнської громадсько-політичної організації «Вільні люди» пікетували офіс «Національних інформаційних систем» по вулиці Щусєва, 26, із вимогою скасувати трансляцію концерту.

Однак увечері 9 травня «Інтер» все ж показав концерт «Победа. Одна на всех», не вирізавши скандальні слова ведучого.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: