Сьогодні суд розгляне апеляцію на арешт екс-глави ДАІ Києва

Сьогодні суд розгляне апеляцію на арешт екс-глави ДАІ Києва
Екс-глава ДАІ Києва Микола Макаренко
Фото: ТСН

Колишній начальник ДАІ Києва Микола Макаренко оскаржує запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і призначив заставу в сумі 5 млн гривень

Сьогодні, 22 травня, Апеляційний суд Києва розгляне апеляційну скаргу на рішення Печерського суду, який обрав для підозрюваного у корупції колишнього начальника Управління Державної автомобільної інспекції в Києві Миколи Макаренка запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і призначив заставу в сумі 5 млн гривень.

Нагадаємо, Макаренко з березня 2016 року перебував у міжнародному розшуку у зв’язку з розслідуванням, яке проводила столична прокуратура за фактами систематичного одержання ним неправомірної вигоди.

Як встановлено слідством, Макаренко спільно з начальником відділу реєстраційно-екзаменаційної роботи УДАІ МВС в Києві та при пособництві директора одного з ТОВ організували злочинну схему отримання хабарів від підпорядкованих ДАІ структур.

У квітні 2015 року колишньому начальнику ДАІ було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та у подальшому оголошено у розшук.

7 квітня генпрокурор Юрій Луценко відзвітував про екстрадицію Макаренка з Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: