Сьогодні у Брюсселі розпочинаються переговори щодо Brexit

Сьогодні у Брюсселі розпочинаються переговори щодо Brexit
Brexit

У Брюсселі зустрінуться британський міністр з питань Brexit Девід Дейвіс та головний дипломат ЄС з питань Brexit Мішель Барньє

У понеділок, 19 червня, британський міністр з питань Brexit Девід Дейвіс та головний дипломат ЄС з питань Brexit Мішель Барньє офіційно розпочнуть переговори про вихід Великої Британії з Євросоюзу. Переговори розпочнуться у Брюсселі об 11:00 за місцевим часом.

Головні переговірники зустрінуться за робочим обідом, проведуть консультації зі своїми делегаціями та вийдуть до преси.

Минулого тижня Дейвіс разом з іншими посадовцями у Лондоні наголосив, що пріоритети і графік переговорів залишаться незмінними попри невдачу британської партії влади на позачергових виборах. Британська прем'єрка Тереза Мей раніше заявляла про так званий жорсткий Brexit.

Майже рік минув з часу референдуму про вихід Великої Британії з Євросоюзу, на якому британці висловилися «за» вихід із ЄС. У обох сторін залишилося менше двох років, щоб узгодити всі формальності щодо Brexit.

Як повідомлялося, парламент Великої Британії скасував традиційну тронну промову королеви Єлизавети ІІ, якою вона мала відкрити парламентську сесію в 2018 році.

Промову скасовано через Brexit - такий крок, на думку парламентаріїв, дасть їм більше часу для роботи над законопроектами про вихід країни з ЄС. У зв'язку з Brexit наступна парламентська сесія триватиме два роки, а не один, як зазвичай

Британський парламент розпочне роботу  21 червня.

Раніше повідомлялося, що Тереза Мей провела перестановки в уряді після дострокових парламентських виборів в країні.

Зокрема, зазначено, що Мей змінила міністра юстиції країни. Ним став консерватор Девід Лідінгтон замість Елізабет Трас, яка була першою в історії жінкою лорд-канцлером в першому кабінеті Мей. Як повідомляється, змінився і міністр праці і пенсій. На цю посаду прем'єр Великої Британії призначила Девіда Гока, який раніше обіймав посаду головного секретаря казначейства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: