Сьогодні в Україні відзначають День автомобіліста і дорожника

День автомобіліста і дорожника, або День водія, як його називають в народі, святкують в Україні з 1993 року

День автомобіліста в Україні щороку святкують в останню неділю жовтня. У 2018 році цей день припадає на 28 жовтня. Це офіційне свято всіх працівників дорожньо-транспортної галузі.

Історія цього професійного свята «Дня автомобіліста» бере початок з 1980 року. У цей рік, 1 жовтня, Президія Верховної Ради СРСР видає Указ за номером 3018-Х «Про святкові і пам'ятні дні». Починаючи з цього часу було наказано призначити в СРСР останню неділю жовтня як святковий День автомобіліста.

В Україні святкування Дня автомобіліста закріплено Указом Президента України № 452/93 від 13 жовтня 1993 року, і відзначається щорічно також в останню неділю жовтня і називається «День автомобіліста».

Головними винуватцями свята є професійні водії – шофери автобусів, трамваїв, тролейбусів, вантажівок тощо. Також День автомобіліста стосується людей, які обслуговують транспортні засоби та займаються їхнім виробництвом – шиномонтажників, автослюсарів, механіків, автомобільних інженерів і конструкторів, керівників і співробітників транспортних підприємств.

Традиційне побажання, якому зрадіють і далекобійники, і таксисти, і вантажоперевізники, і водії маршруток, вважається відома фраза «ні цвяха, ні жезла». Адресуйте її знайомому водієві — й він обов’язково усміхнеться. І ще побажайте менше заторів, більше вдячних моргань та поваги на дорогах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: