Соратник Медведчука, на якого записані три телеканали, задекларував 705 млн дивідендів

Соратник Медведчука, на якого записані три телеканали, задекларував 705 млн дивідендів
Нардеп Тарас Козак володіє трьома інформаційними каналами

Соратник Медведчука Тарас Козак тримає у банках 8 млн євро, готівкою – 2,45 млн грн і $150 тис.

Народний депутат від «Опозиційної плаформи – За життя» Тарас Козак задекларував 706,82 млн грн сукупного доходу за 2019 рік.

Про це повідомляє «Главком».

Левову суму прибутку (705,8 млн грн) обранець отримав у вигляді дивідендів від кіпрської Turul Investments Limited, яка йому належить.

Ще він заробив 477,5 тис. грн зарплати, 422,6 тис. грн коштів, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень і 55,7 тис. грн процентів.

На банківських рахунках Козак тримає 7,99 млн євро, 377 тис. грн і три фунта стерлінга. У готівці - 2,45 млн грн і $150 тис.

Політик володіє житловим будинком площею 330,40 кв. м у селі Сокільники Пустомитівського району Львівської області. Також орендує житловий будинок площею 608,90 кв. м у Києві, який записаний на ТОВ «Інвестиційна компанія «Спорт-Тур», кінцевим бенефіціаром якого є дружина іншого нардепа від ОПЗЖ і кума Путіна Віктора Медведчука.

Із декларації за 2019 рік Тарас Козак прибрав земельну ділянку площею 4,36 га, що у селі Оползневе АРК Крим, який анексувала Росія. У минулорічній декларації зазначалося, що власником землі виступало ТОВ «Добробут-Інвест», яке, за даними бізнес пошукового ресурсу Youcontrol, належить до групи впливу братів Тараса і Богдана Козаків.

З цінного майна Тарас Козак вказав чотири брендових годинника і дві запонки з діамантами.

Також він володіє автомобілем Audi A8, 2011 року випуску.

Нардеп задекларував корпоративні права у 13 компаніях, а кінцевим бенефіціаром – у 18 фірмах, серед яких три кіпрські (Turul Investments Limited, Havanor Management Limited, Alvho Trading Limited) і одна з Британських Віргінських островів (Revelon Investments LTD).

Нагадаємо, що у червні 2019 року народний депутат Тарас Козак, який є власником телеканалів «112 Україна» та NewsOne купив ще й телеканал Zik. Перед цим, у жовтні 2018 року Козак придбав телеканал NewsOne, а у грудні 2018 року - телеканал «112 Україна».

Також Козак є членом координаційної ради Всеукраїнського громадського руху «Український вибір», який належить Медведчуку.

Як повідомляв «Главком», народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» та кум президента країни агресора Віктор Медведчук подав електронну декларацію за 2019 рік з доходами 61,6 млн грн. У декларації політика купа дорогих речей, цінних книг і 97 фірм, які належать дружині Оксані Марченко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: