Спецпрокурор США Мюллер допитав двох російських олігархів - CNN

Спецпрокурор США Мюллер допитав двох російських олігархів - CNN
Спеціальний прокурор Роберт Мюллер

Слідчі запитували, чи здійснювали росіяни пожертвування на президентську кампанію Дональда Трампа

Команда спецпрокурора Роберта Мюллера, який розслідує втручання Росії в американські президентські вибори 2016 року, допитала двох російських бізнесменів, які прилітали в США.

Про це повідомляє CNN.

«Одного з російських олігархів допитали після того, як його приватний літак приземлився в районі Нью-Йорка. У нього догледіли електронні пристрої. Другий бізнесмен був затриманий під час своєї недавньої поїздки в США, але невідомо, чи обшукали його», - йдеться в повідомленні.

Також команда Мюллера надіслала неофіційний документ і запит на інтерв'ю третьому російському олігарху, який останнім часом не відвідував США.

Слідчі запитували, чи здійснювали росіяни незаконно пожертвування прямо або опосередковано на президентську кампанію Дональда Трампа і його інавгурацію.

Підкреслюється, що, згідно із законом про фінансування виборчої кампанії, іноземним громадянам заборонено здійснювати пожертвування на політичні кампанії США.

Нагадаємо, 3 квітня спрові про втручання РФ у вибори в США було винесено перший вирок.

Як відомо, 16 лютого Сполучені Штати Америки висунули звинувачення 13 громадянам Росії щодо втручання у вибори президента США.

Усі обвинувачені є співробітниками «Агентства інтернет-досліджень» — «фабрикою тролів», співробітники якої пишуть платні коментарі на підтримку російської влади.

1 березня повідомлялося, що колишній очільник виборчого штабу Трампа, політтехнолог Пол Манафорт відмовився визнавати себе винним у справі про втручання Росії у вибори США в 2016 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: