Справа втручання Росії у вибори США: винесено перший вирок

Справа втручання Росії у вибори США: винесено перший вирок
Алекс ван дер Зваан

У США винесли перший вирок у справі про втручання Росії у президентські вибори країни

Колишній робітник нью-йоркської юридичної компанії Skadden, Arps, Slate Meagher&Flom Алекс ван дер Зваан отримав 30 днів в'язниці за завідомо неправдиві показання. Він сказав неправду ФБР під час розслідування російського втручання у вибори в США. Про це повідомляє видання Associated Press.

Крім того, нідерландський юрист заплатить кілька штрафів на загальну суму в 20 тисяч доларів. Під час засідання він визнав свою провину.

Відзначається, що Ван дер Зваан став першим засудженим у рамках розслідування про втручання Росії в американські вибори, яке проводить спецпрокурор США Роберт Мюллер.

Встановлено, що він навмисно збрехав слідству про свої контакти і відносини з Ріком Гейтсом, колишнім співробітником передвиборного штабу Дональда Трампа, а також ще з однією людиною, чиє ім'я не розголошується (у документах його називають «персоною А»).

Нагадаємо, 16 лютого Сполучені Штати Америки висунули звинувачення 13 громадянам Росії щодо втручання у вибори президента США.

Усі обвинувачені є співробітниками «Агентства інтернет-досліджень» — «фабрикою тролів», співробітники якої пишуть платні коментарі на підтримку російської влади.

1 березня повідомлялося, що колишній очільник виборчого штабу Трампа, політтехнолог Пол Манафорт відмовився визнавати себе винним у справі про втручання Росії у вибори США в 2016 році.

Довідка: Алекс Ван дер Зваан - зять російського бізнесмена Германа Хана, доларового мільярдера, акціонера Альфа-Груп і фігуранта «кремлівського списку», складеного Держдепартаментом США.
Ван дер Зваан причетний до таких гучних справ, як процес над колишнім прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко у 2012 році. Саме він допомагав готувати юридичні документи для засудження Тимошенко. Також він захищав інтереси екс-президента України Віктора Януковича.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: