Спіймали на гарячому: правоохоронці затримали директора КП «Чернігівоблагроліс» за хабар в 50 тис. грн

Спіймали на гарячому: правоохоронці затримали директора КП «Чернігівоблагроліс» за хабар в 50 тис. грн

Зловмисник розробив злочинну схему, спрямовану на вимагання неправомірної вигоди в сумі 132 тис. грн

У середу, 9 серпня, правоохоронці затримали директора – головного лісничого комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради та його спільника під час одержання першої частини хабара в сумі 50 тис. грн. Про це повідомляє прес-центр Генпрокуратури.

«Зловмисник розробив злочинну схему, спрямовану на вимагання та одержання через посередника неправомірної вигоди в сумі 132 тис. грн від директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю за виділення вказаному товариству вільхової ділянки для розробки та подальшої реалізації 1100 м куб. деревини», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зазначену зловмисниками суму неправомірної вигоди директор товариства повинен був передати в два етапи, спочатку 50 тис. грн, та у подальшому 80 тис. грн.

«Однак під час передачі першої частини неправомірної вигоди в сумі 50 тис. грн хабарників затримано в порядку ст. 208 КПК України, безпосередньо під час вчинення злочину, а також на цей час, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, проводяться низка обшуків та інших першочергових слідчих (розшукових) дій», – повідомляють у прокуратурі.

Найближчим часом буде вирішене питання про повідомлення затриманим про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, а також звернення до суду із клопотанням про обрання їм запобіжного заходу.

Досудове розслідування перебуває на контролі керівництва Генеральної прокуратури України.

Санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: