InformNapalm викрив десантника РФ, який брав участь у захопленні Криму (фото, відео)

InformNapalm викрив десантника РФ, який брав участь у захопленні Криму (фото, відео)
Ім’я ще одного з багатьох тисяч російських солдатів, яких, як стверджував президент РФ Путін, не було в Криму: Чумак Олег Ігоревич
Фото: informnapalm.org

Олег Чумак Проходив строкову службу в 108-му десантно-штурмовому полку, в/ч 42091, пункт постійної дислокації – Новоросійськ

Волонтери спільноти розслідувачів InformNapalm встановили дані десантника 108-го десантно-штурмового полку, який брав участь у захопленні українського Криму у 2014 році.

Відповідне розслідування оприлюднене 18 травня на сайті спільноти.

«Встановлені дані окупанта з 108-го десантно-штурмового полку. Ім’я ще одного з багатьох тисяч російських солдатів, яких, як стверджував президент РФ Путін, не було в Криму: Чумак Олег Ігоревич (рос. – Чумак Олег Игоревич), 06.05.1994 р. н., станиця Виселки, Виселковський район, Краснодарський край РФ. Проходив строкову службу в 108-му десантно-штурмовому полку, в/ч 42091, пункт постійної дислокації – м. Новоросійськ. Цей полк входить до складу 7-ї десантно-штурмової дивізії ЗС РФ», - йдеться у публікації.

Як зазначають в InformNapalm, 8 березня 2014 року на своїй сторінці у соцмережі «ВКонтакте» Чумак опублікував відео колони техніки. Відео має назву «Траса Краснодар-Новоросійськ, колона військ РФ у Крим». «У колоні OSINT-розвідник InformNapalm ідентифікував таку техніку: РСЗВ 2Б26, машини управління вогнем артилерії, БТР-82А, РЕБ Р-330Ж «Житель», РЕБ «Леєр-2» на базі бронеавтомобіля «Тигр-М». Слід зазначити, що 13 березня 2014 року «Леєр-2» на базі «Тигр-М» зафіксували на Керченській переправі», - зазначається у публікації.

Фото: informnapalm.orgФото: informnapalm.org

Як повідомляється у розслідуванні, на номерах техніки є цифра 21, що означає Південний військовий округ РФ, Північний Кавказ. На РСЗВ 2Б26 - знак гвардії, отже, гвардійська бригада. «Ми знаємо, що на початку березня 2014 року в Крим через Краснодар заїхала колона 18-ї ОМСБр, в якій були БТР-82А. Пунктом призначення колони було с. Воїнка Красноперекопського району Криму. Про це ми писали у розслідуванні «Список-1097: як 18-та ОМСБр ЗС Росії окупувала Крим». Ймовірно на відео, опублікованому в профілі Чумака, саме ця колона», - підкреслюється у публікації.

Фото: informnapalm.orgФото: informnapalm.org

Назву підрозділу, в якому служив фігурант цього розслідування Олег Чумак, видно на його фотографії на пов’язці – 108 гв. ДШП. Також він оприлюднив фото листа подяки, на якому видно номер військової частини, повне ім’я фігуранта та ім’я командира військової частини.

Фото: informnapalm.orgФото: informnapalm.org

Крім того, Чумак опублікував 21 березня 2014 року фото на березі моря зі зброєю. Підпис до фото: «Крим». Пізніше він видалив свій коментар, але розслідувачам вдалося зберегти скрін.

Фото: informnapalm.orgФото: informnapalm.org

8 травня 2014 року він опублікував кілька фото медалі за окупацію Криму в різних ракурсах.

«20 лютого 2014 року Росія напала на Україну, розпочала війну, яка триває досі. Міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm продовжує виявляти окремих російських військовиків, які брали участь в агресії проти України. Ми закликаємо українські правоохоронні органи проводити щодо окупантів всі належні процесуальні дії згідно з українським і міжнародним законодавством та подавати їхні дані в Інтерпол», - наголошується у публікації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: