Справа Крисіна: суд перенесли через відсутність відеозв'язку

Справа Крисіна: суд перенесли через відсутність відеозв'язку
Фото: Гордон

Встановити відеозв’язок з СІЗО не вдалося через погодні умови

Дарницький районний суд Києва, в якому слухають справу про викрадення та катування майданівців у січні-лютому 2014 року, переніс засідання через відсутність відеозв’язку з обвинуваченими Юрієм Крисіним та Сергієм Чемесом, а також чергову неявку до суду їх адвокатів.

У суді пояснили, що встановити відеозв’язок з СІЗО не вдалося через погодні умови.

Прокуратура клопотала про залучення державного адвоката Крисіна до зачитування обвинувального акту через затягування процесу його захистом.

«На минулому засіданні під час розгляду відводу головуючій судді адвокат (Крисіна Ігор — ред.) Василенко заявив представнику ЗМІ, що вони не зацікавлені у розгляді справ даним складом суду», — сказала прокурорка Юлія Малашич. Це клопотання суд задовольнив.

Також Малашич зазначила, що головуюча суддя Любов Леонтюк у вересні 2018 року виходить на пенсію, тому, на її думку, адвокати зацікавлені, аби вирок не винесли до цього часу.

У підсумку суд переніс засідання у справі Крисіна та Чемеса на 6 липня.

Крисін є фігурантом справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія, яке сталось у період Євромайдану, в ніч на 19 лютого 2014 року поруч із Софійською площею в Києві. Сам Крисін визнає свою провину в побитті Веремія. Відео, як журналіста б’ють битою, доступне в інтернеті.

За цей час він став фігурантом інших справ, зокрема, справи про напад на автозаправну станцію «Народна АЗС» у Києві в районі аеропорту «Жуляни» 5 травня 2016 року.

13 червня Апеляційний суд скасував рішення першої інстанції для Крисіна, згідно з яким його засудили до 4 років умовно у справі Веремія, і змінив вирок на 5 років ув'язнення.

Суд дозволив Крисіну брати участь у засіданнях у режимі відеоконференції

Чемес звинувачується по тим же статтям КК України, що і Крисін, а також по частині 2 статті 296 (хуліганство, вчинене групою осіб).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: