Справа Онищенка: у НАБУ розказали, як Ахметов давав свідчення

Справа Онищенка: у НАБУ розказали, як Ахметов давав свідчення
Ринат Ахметов

Ахметов заперечував усе, що було озвучено на «плівках Онищенка»

Олігарха Рината Ахметова допитали у справі щодо «плівок Онищенка». Про це розповів директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник, пише «Фокус».

«Ахметов заперечував усе, що було озвучено на плівках (на них співрозмовник Онищенка підтверджує факт вимагання грошей у Ахметова з боку Петра Порошенка). Поки рано щось розголошувати. Взагалі, я б цю справу із заявами Онищенка розділив на дві складові. Перша – конкретні записи, з якими можна працювати. Друга – голослівні заяви, спрямовані на те, щоб політизувати рішення Інтерполу або процес екстрадиції», – сказав директор НАБУ.

Ситник також висловив переконання, що основна мотивація Онищенка полягає в тому, щоб відвернути увагу від своєї справи і створити можливості для отримання політичного притулку.

Коментуючи твердження Онищенка про те, що від детективів НАБУ до нього нібито не надходило жодних пропозицій про надання їм фактів корупції президента Петра Порошенка, Ситник зазначив: «У цьому контексті згадується фраза «Коли ви говорите, таке враження, що ви марите» з фільму «Іван Васильович змінює професію». Онищенко там багато говорив, але мені навіть не хочеться витрачати час на коментарі з цієї теми. Є конкретні записи, і ми з ними працюємо».

Як повідомлялося, Ситник раніше заявляв, що після затримання екс-глави Фіскальної служби Романа Насірова керівництво НАБУ не отримувало дзвінків з Адміністрації президента, однак великий опір у цій справі постійно відчуває. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: