Справа про «кіотські» гроші: НАБУ встановило дев’ятого підозрюваного

Справа про «кіотські» гроші: НАБУ встановило дев’ятого підозрюваного
«Кіотські» кошти

НАБУ заявляє, що досудове розслідування у кримінальному провадженні перебуває на завершальній стадії

Детективи Національного антикорупційного бюро України встановили дев’ятого підозрюваного у скоєнні замаху на заволодіння державними коштами, виділеними Україні на підставі Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, ним виявився громадянин Російської Федерації, який разом із раніше встановленими спільниками взяв участь у придбанні фіктивних підприємств та виготовив документацію конкурсних торгів від їхнього імені, яку використали під час проведення процедур закупівель LED-світильників наприкінці 2015 року.

«Після викриття детективами злочинної схеми заволодіння державними коштами підозрюваний у травні поточного року виїхав за межі України. Наразі детективи готують матеріали для оголошення його у міжнародний розшук», – йдеться у повідомленні.

21 листопада за місцем реєстрації та за колишнім місцем роботи (офісне приміщення) підозрюваного проведено обшуки. За їхніми результатами вилучено документи, які використають як доказову базу.

НАБУ заявляє, що досудове розслідування у кримінальному провадженні перебуває на завершальній стадії.

Нагадуємо, 21 січня 2016 року детективи НАБУ внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості, кваліфіковані за ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, за фактом замаху на розтрату державних коштів (480 млн грн), виділених Україні на підставі Кіотського протоколу. Замах стався у ДП «Українські екологічні інвестиції», що входить до сфери управління Міністерства екології та природних ресурсів України, під час проведення тендерних процедур щодо капітального ремонту шляхом технічного переоснащення світильників з лампами розжарювання на світильники на основі LED-технологій. На причетність до розкрадання державних коштів НАБУ перевіряло всіх учасників тендеру.

Під час зазначеного кримінального провадження трьох осіб заарештовано (двом особам обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, одна перебуває під домашнім арештом), стосовно двох ухвалено обвинувальні вироки, двох осіб оголошено у національний розшук та одну особу – у міжнародний. Відносно ще однієї особи готуються матеріали для оголошення в міжнародний розшук. Завершення досудового розслідування заплановане на початок грудня 2016 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: