Справа про збитий ІЛ-76 на Донбасі: оголошено дату апеляції генерала Назарова

Справа про збитий ІЛ-76 на Донбасі: оголошено дату апеляції генерала Назарова
Генерал Віктор Назаров

Генерал Назаров, відповідно до рішення суду, сплатив 96 тис. грн застави і досі перебуває на свободі

Апеляційний суд Дніпропетровської області призначив розгляд справи генерала Віктора Назарова, якого суд першої інстанції визнав винним у загибелі 49 військових у катастрофі літака ІЛ-76, на 29 вересня 2017 року.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Віталій Погосян.

За його словами, засідання Апеляційного суду Дніпропетровської області призначено на 10:00 29 вересня 2017 року. На засіданні розглянуть «апеляційні скарги Назарова, його захисника та представника МО».

Як раніше повідомляв Укрінформ, генерала Віктора Назарова суд першої інстанції визнав винним у загибелі 49 військових у катастрофі літака ІЛ-76 над летовищем Луганська у червні 2014 року і засудив до семи років тюрми за частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України - недбале ставлення до військової служби. Суд вирішив, що Назаров, перебуваючи на посаді начальника штабу, першого заступника керівника АТО на території Донецької та Луганської областей знав, що аеродром Луганська знаходиться в оточенні бойовиків, які регулярно здійснюють його обстріл, і що терористи мають у своєму розпорядженні переносні зенітно-ракетні комплекси. Як зазначила суддя, Назаров недбало поставився до своїх обов’язків і не забезпечив належну координацію структурних підрозділів штабу.

14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу був збитий літак Іл-76 МД. Він загорівся і впав. На його борту перебували 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади і дев'ять членів екіпажу. Усі загинули.

Генерал Назаров, відповідно до рішення суду, сплатив 96 тис. грн застави і досі перебуває на свободі.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: