Справу Клюєва за перевищення службових повноважень можуть закрити

Справу Клюєва за перевищення службових повноважень можуть закрити
Андрій Клюєв

Адвокати колишнього секретаря РНБО часів Януковича наполягають, що їхній підзахисний невинний, а інкримінована стаття - декриміналізована

Печерський райсуд Києва зобов’язав Генпрокуратуру повторно розглянути клопотання адвоката Марини Сініціної в інтересах колишнього секретаря Ради національної безпеки і оборони України Андрія Клюєва про часткове закриття кримінального провадження.

Як стало відомо «Главкому», ухвала суду 7 липня з’явилася в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Починаючи з серпня 2016 року, захисниця Клюєва відстоює у судах позицію про необхідність закриття кримінального провадження № 42014000000001025 в частині підозри колишньому високопосадовцю у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 27 ч.3 ст. 365 КК України («Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу»).

На її думку, Клюєв не є суб'єктом цього злочину. Також наголошується, що ст. 365 Кримінального кодексу декриміналізована на підставі Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

Водночас прокурор ГПУ під час засідання заявив, що закон, на який робить посилання захисниця Клюєва, втратив чинність ще 28 лютого 2014 року.

При цьому Печерський суд не погодився з таким обґрунтуванням прокурора, вважаючи що він підійшов формально, не надавши оцінки твердженню адвокатів, що Андрій Клюєв не є суб'єктом цього злочину.

Нагадаємо, що екс-секретаря РНБО і колишній глава Адміністрації президента України Андрій Клюєв є одним із підозрюваних у справі про побиття учасників Євромайдану. За останньою інформацією, він перебуває в Росії.

25 січня 2017 року Печерський райсуд Києва відмовився дозволити Генеральній прокуратурі почати заочне розслідування проти пана Клюєва.

На початку травня цього року стало відомо, що Інтерпол зняв з розшуку Андрія Клюєва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: