Справу про викрадення екс-ФСБшника Богданова передали до суду

Справу про викрадення екс-ФСБшника Богданова передали до суду
Екс-офіцер ФСБ Російської Федерації Ілля Богданов

22 листопада минулого року суд заарештував викрадачів екс-ФСБшника Богданова

Прокуратура Києва направила до суду обвинувальний акт щодо екс-депутата Харківської облради, який на замовлення спецслужб Росії організував викрадення екс-офіцера ФСБ Іллі Богданова.

Про це повідомляє прес-центр столичної прокуратури на своїй сторінці у Facebook.

У відомстві пояснили, що завершили досудове розслідування у цій справі та з'ясували, що у колишнього депутата було двоє спільників, що допомагали йому у спробі незаконно переправити Богданова до Росії.

Слідчі встановили, що саме російські ГРУ та ФСБ замовили депутату викрадення Богданова, який у 2014 році перейшов на бік України та воював у складі добровольчого батальйону на Донбасі. 

У листопаді 2016 року правоохоронці отримали дані про підготовку викрадення та провели інсценування злочину.

«Екс-депутат, який під чужим ім’ям прибув до столиці, щоб пересвідчитися у тому, що замовлення виконано, був затриманий на місці події», - наголосили у відомстві.

Двох співучасників, що виявилися завербованими Росією громадянами України, затримали за кілька днів на території Харківської області. 

Дії екс-депутата кваліфіковано за ч. 2 ст. 146 - незаконне позбавлення волі або викрадення людини, ч. 2 ст. 149 - торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини, ч. 4 ст. 358 - використання підробленого документу КК України. Його спільників – за ч. 2 ст. 149 - торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини КК України.

Нагадаємо, що у листопаді-2016 в Києві зник екс-офіцер ФСБ Ілля Богданов, який перейшов на бік України.

За декілька днів СБУ спільно з ГПУ провели спецоперацію з запобігання перенаправлення через українсько-російський кордон російського блогера Іллі Богданова, який перейшов на бік України і переслідується ФСБ.

Також СБУ показала, як затримала викрадачів екс-офіцера ФСБ.

Згодом стало відомо, що до організації викрадення екс-офіцера ФСБ, який перейшов у 2014 році на бік України, причетний колишній депутат Харківської обласної ради.

22 листопада суд заарештував викрадачів екс-ФСБшника Богданова.

19 січня суд продовжив тримання під вартою екс-депутату Харківської облради Володимиру Розсосі, причетного до викрадення колишнього працівника ФСБ Іллі Богданова.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: