США готуються призупиняти виконання зобов’язань за ракетною угодою

США готуються призупиняти виконання зобов’язань за ракетною угодою

Американці готові до подальших дискусій стосовно угоди РСМД

Представник Державного департаменту США Андреа Томпсон заявила про те, що Вашингтон скоріше за все в найближчий час зробить офіційну заяву про призупинення виконання взятих на себе зобов’язань стосовно угоди про знищення ракет середньої і малої дальності (РСМД) 1987 року. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Причиною цього кроку, за Томпсон, яка відповідає в зовнішньополітичному відомстві США за контроль над озброєнням і міжнародну безпеку, є те, що Москва відмовляється навіть визнати, що вона порушує угоду РСМД. Дані заяви представниця Державного департаменту США зробила після нових невдалих переговорів із представником МЗС РФ Сергієм Рябковим в Пекіні.

При цьому Андреа Томпсон відзначила, що переговори ніколи не закінчуються. Як наслідок, американська дипломатка очікує продовження дискусій із російською стороною щодо угоди РСМД. 

Вашингтон вже 2 лютого 2019 року може почати процедуру виходу із угоди РСМД, яка триватиме наступні шість місяців.

Як відомо, США вимагають ліквідувати ракету 9М729, щоб зберегти ракетний договір. Саме про це йшла мова на переговорах США і Росії в Женеві 15 січня. Обидві сторони залишилися розчаровані результатами зустрічі.
 
Пізніше в США заявили, що розпочнуть процес ліквідації договору про ракети 2 лютого. Днями в Росії представили ракету 9М729, яку вимагає ліквідувати Вашингтон. Після цього в Держдепартаменті заявили, що демонстрація озброєння не переконала Штати в дотриманні Росією умов договору.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: