США перекинуть в Румунію систему ПРО THAAD

США перекинуть в Румунію систему ПРО THAAD

Нова система підмінить об’єкт Aegis Ashore, який буде проходити плановий ремонт

Європейське командування США заявило про намір влітку 2019 року перекинути в Румунію систему протиракетної оборони THAAD. Про це повідомляє ресурс Defense News.

Дана система буде інтегрована в систему ПРО НАТО на період, коли інший об’єкт протиракетної оборони – система Aegis Ashore в Девеселу – буде проходити плановий ремонт і обслуговування. Система Aegis Ashore заступила на бойове чергування в травні 2016 року. Європейське командування в заяві наголосило, що обслуговування стаціонарного об’єкту ПРО в Румунії не призведе до появи на ньому жодного наступального потенціалу – мова йде про можливість використовувати крилаті ракети Tomahawk.

Американці вже розгорнули системи THAAD на Гуамі в 2013 році і в Республіці Корея в 2017 році. Окрім того в березні 2019 року Вашингтон відпрацьовував питання перекидання цих систем до Ізраїлю. 

 THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) - противоракетный комплекс подвижного наземного базирования для высотного заатмосферного перехвата ракет средней дальности[2].

Головной подрядчик — Lockheed Martin Missiles and Space.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: