США планують змінити правила експорту бойових безпілотників

США планують змінити правила експорту бойових безпілотників

Нові правила дозволять США ефективніше конкурувати із КНР

Заступник державного секретаря США із питань контролю над озброєнням і міжнародної безпеки Андреа Томпсон заявила, що Вашингтон має намір запропонувати поправки до Режиму контролю за ракетними технологіями (РКРТ), який регулює питання експорту безпілотників. Пропозиція буде зроблена в листопаді.

Про це повідомляє ресурс Defense News.  

США в РКРТ не подобається те, що великі безпілотники класифікуються як ракети одноразового використання, що накладає на їхній експорт відповідні обмеження, тоді як безпілотники типу MQ-9 Reaper є системами багаторазового використання. Тому Вашингтон може продавати безпілотники із дальністю більше 300 км і корисним навантаженням в 500 кг лише в окремих випадках.

США іще минулого року запропонували, щоб безпілотники із швидкістю до 650 км на годину перейшли в іншу категорію, що дозволяло б їхній продаж на індивідуальній основі залежно від обставин. Це дозволить Вашингтону збільшити продажі таких систем як MQ-1 Predator,  MQ-9 Reaper та RQ-4 Global Hawk.

За таким бажанням Вашингтону змінити правила РКРТ стоїть необхідність конкурувати із КНР, яка активно захоплює ринки бойових і розвідницьких безпілотників в третіх країнах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: