США проведуть відкрите засідання Радбезу ООН по Сирії

США проведуть відкрите засідання Радбезу ООН по Сирії
Радбез ООН

Сполучені Штати головують цього місяця в Раді безпеки ООН

США, які в квітні головують у Раді безпеки ООН, вирішили провести засідання з приводу подій у Сирії у відкритому форматі.

Про це повідомила в Twitter постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі.

«Сполучені Штати, що головують цього місяця, вирішили, що сесію буде проведено відкрито. Будь-якій країні, що вирішить захищати звірства сирійського режиму, доведеться робити це на очах усієї громадськості, щоб це почув увесь світ», – написала Гейлі.

Постпред США зазначила, що вранці Болівія попросила провести термінове засідання Ради безпеки з цього приводу в закритому форматі.

Як повідомляв «Главком», президент США Дональд Трамп віддав наказ нанести удар по авіабазі в Сирії, з якої, за його словами, була здійснена хімічна атака в провінції Ідліб. 

59 ракет класу Tomahawk були випущені з американського корабля в Середземному морі.

Удари були спрямовані проти баз сирійських ВВС, закритих ангарів, заправної і логістичної інфраструктури, бункерів зі зброєю, систем ППО і радарам.

«Удар є пропорційною відповіддю на «мерзенні дії Башара Асада». Аеродром в Шайрат, по якому були нанесені удари, використовувався для зберігання хімічної зброї та базування урядових ВПС», - повідомили у Пентагоні, додавши відео запуску ракет.

Повідомлялося, що військові бази в Сирії, де розміщуються російські війська, не потрапили під ракетний удар США.

Читайте також статтю «Главкома» «Сирійський ляпас Путіну, або Як Трамп здивував світ»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: