США виділять $30 млн на енергобезпеку України

США виділять $30 млн на енергобезпеку України

Документом передбачається створення «Фонду для протидії російському впливу»

Закон «Протидія супротивникам Америки через санкції», підписаний президентом США Дональдом Трампом, передбачає виділення коштів на підтримку енергобезпеки України

Про це повідомляє прес-служба посольства України в США.

«Законодавчий акт передбачає створення «Фонду для протидії російському впливу» і виділяє до його бюджету $250 млн на 2018-2019 фінансові роки. На реалізацію ініціатив по підтримці енергетичної безпеки України передбачається виділення $30 млн», - говориться в повідомленні.

У посольстві нагадали, що політикою США, згідно з законом, є підтримка уряду України у відновленні суверенітету і територіальної цілісності, засудження та протидію всім дестабілізуючим зусиллям уряду РФ в Україні, невизнання незаконної анексії Криму урядом РФ або відторгнення будь-якої частини території України з використанням військової сили.

Крім цього, документом передбачено допомогу США з реформування енергетичного сектора України і зменшення залежності від російських енергетичних ресурсів, продовження протидії реалізації проекту «Північний потік-2».

Законом також закріплюються вже діючі санкції проти Росії; створюється механізм обов'язкового погодження з Конгресом США можливого рішення президента США з ослаблення антиросійських санкцій; передбачається можливість введення санкцій проти державних підприємств РФ, що здійснюють операції в металургійної та гірничо-видобувній галузях, і на залізничному транспорті; посилюються антиросійські секторальні санкції відносно фінансового сектора РФ і російської енергетики; передбачається введення санкцій у зв'язку з діяльністю уряду РФ у напрямку підриву кібернетичної безпеки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: