США за два роки можуть втратити технологічні переваги над Китаєм

США за два роки можуть втратити технологічні переваги над Китаєм

КНР хоче бути лідером в сфері штучного інтелекту до 2030 року

В рамках слухань, які пройшли в Конгресі США його учасники попередили про можливу втрату технологічних переваг у військовій сфері над КНР вже за 2 роки. Про це повідомляє ресурс USNI News.

Такий розвиток подій можливий, якщо американський воєнний бюджет на 700 млрд. доларів не буде спрямовуватися в перспективні галузі такі як штучний інтелект. Про це попередив колишній заступник міністра оборони США Роберт Ворк, оскільки КНР не лише модернізує збройні сили, але і вкладає гроші в технології майбутнього. Так Пекін, за словами Роберта Ворка, не лише націлений на 2020 рік бути в змозі захопити Тайвань, але і через 10 років бути лідером в сфері штучного інтелекту. 

За словами Роберта Ворка КНР і РФ вкладають гроші в системи для нанесення високоточних ударів на далекі відстані. Окрім того американські супротивники вкладають значні кошти для унеможливлення роботи ворожих систем командування і контролю, а також спостереження та розвідки. Зі свого боку заступник Керівника об’єднаного комітету начальників штабів Пол Селва заявив про те, що відповідних результатів КНР часто досягає через викрадення американських технологій. Тим самим їм вдається заощадити значні кошти на розробку перспективних систем і спрямувати їх на інші пріоритетні розробки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: