США зробили жорстку заяву щодо створення в Україні Антикорупційного суду

США зробили жорстку заяву щодо створення в Україні Антикорупційного суду

У Держдепі закликали український уряд «обговорити законодавчі пропозиції безпосередньо з МВФ»

Влада США заявила, що повністю підтримує вимоги Міжнародного валютного фонду для створення в Україні антикорупційного суду. Про це йдеться у заяві речниці Державного департаменту США Хізер Науерт у вівторок, 5 червня.

«США повністю підтримують МВФ, який визначить, чи новий закон про створення суду відповідає зобов'язанням України за програмою МВФ», - заявили у Держдепі.

Науерт підкреслила, що США погоджується з МВФ, «що будь-яке законодавство про заснування антикорупційного суду повинно передбачати центральну роль ради міжнародних експертів у забезпеченні вибору кваліфікованих суддів».

Вона додала, що США чітко дають зрозуміти Києву, що законодавство про створення суду повинно задовольняти МВФ, який надає суттєву фінансову підтримку українському уряду.

«Закликаємо український уряд обговорити законодавчі пропозиції безпосередньо з МВФ та ухвалити законопроект, що відповідає вимогам МВФ», - заявили у Держдепі.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що створення Антикорупційного суду має розпочатися в липні. Він зазначив, що сподівається, що парламент, який «розглядає майже дві тисячі поправок до законопроекту про Антикорупційний суд», зможе його прийняти найближчим часом.

4 червня прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що подасть у відставку, якщо народні депутати не приймуть закон про Антикорупційний суд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: