Стали відомі дати іспитів для кандидатів у Верховний та Вищий антикорупційний суди

Стали відомі дати іспитів для кандидатів у Верховний та Вищий антикорупційний суди

«Зараз на порядку денному країни – створення нових судів на підставі публічних конкурсів», - заявив голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков

Вища кваліфікаційна комісія суддів України визначила дати проведення кваліфікаційного оцінювання під час конкурсів до Верховного Суду (ВС) та Вищого антикорупційного суду (ВАКС) і його Апеляційної палати.  

Згідно з графіком конкурсу, дворівневий іспит для кандидатів до ВС та ВАКС призначено на 12 та 14 листопада. Зокрема, 12 листопада протягом 2,5 годин всі  кандидати складатимуть анонімне письмове тестування, а 14 листопада протягом 5,5 годин писатимуть практичне завдання – проект судового рішення відповідного суду.

Другою частиною кваліфікаційного оцінювання після іспиту стануть співбесіди для успішних кандидатів. Планується, що з кандидатами, які успішно складуть іспит до Вищого антикорупційного суду, співбесіди за участі Громадської ради міжнародних експертів будуть проведені вже у грудні 2018 року – січні 2019 року (включно). З кандидатами до Верховного Суду співбесіди проведуть у IV кварталі 2018 року – І кварталі 2019 року.

«Зараз на порядку денному країни – створення нових судів на підставі публічних конкурсів. Наразі всі зусилля спрямовані на оптимізацію часу для проведення одночасно декількох конкурсів. Комісія вже має досвід проведення масштабних процедур за участі великої кількості людей, тому маючи відпрацьований технологічний алгоритм можемо запропонувати оптимальну швидкість при вдосконаленій методології. А це, безумовно, дуже важливо, оскільки є великі очікування щодо появи нового антикорупційного суду та розвантаження роботи суддів нового Верховного Суду», - прокоментував строки проведення іспитів Голова ВККС Сергій Козьяков.

До слова, станом на 24 вересня 2018 року Комісія отримала 1001 заяву з пакетами документів, з них 659 – для участі у другому конкурсі до Верховного Суду та 342 – до Вищого антикорупційного суду. Зараз триває процедура допуску цих кандидатів до конкурсних процедур. Із досьє всіх кандидатів до ВС можна ознайомитись на сайті Комісії за посиланням https://bit.ly/2oizgxs, до ВАКС – за посиланням https://bit.ly/2MD7Dxt.

Нагадаємо, Вища кваліфікаційна комісія суддів України 2 серпня оголосила конкурси на 78 посад суддів Верховного Суду та 39 посад суддів Вищого антикорупційного суду. Подання документів на участь у конкурсах від суддів, адвокатів та науковців з відповідним стажем тривало з 8 серпня до 14 вересня.

За результатом першого конкурсу до Верховного Суду, який ВККСУ провела у 2016-2017 роках, з 15 грудня 2017 року працює перший новий суд, що створений в Україні за результатами судової реформи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: