Стали відомі деталі проведення КиївПрайду 2018

Стали відомі деталі проведення КиївПрайду 2018

На Марш рівності у Києві 17 червня очікують більше 5 тисяч людей

З 8 червня у Києві проходитиме прайд-тиждень КиївПрайд2018 - тиждень культурно-просвітницьких заходів, присвячених життю ЛГБТ+ спільноти в Україні.

Про це повідомили організатори заходу під час прес-брифінгу 7 червня.

«Ми хочемо, щоб ЛГБТ+ люди не соромилися того, ким вони є, ми хочемо почуватися вільно у нашій країні. Київ – це місто, в якому не має бути дискримінації, насилля та інакшування, місто, в якому кожен може бути собою», – зазначив координатор PR-департаменту ГО «КиївПрайд2018» Тимур Левчук.

Темою цьогорічного КиївПрайду є Видимість. Гасло Прайду – «Країна вільних. Будь собою».

Координатор прайд-кіно КиївПрайд2018 Богдан Алтиннік зауважив, що останні два роки КиївПрайд починається з кіно. «Цьогоріч кінопрограма Прайду сформована спільно з Київським міжнародним кінофестивалем «Молодість» та складається виключно з документальних фільмів, що піднімають теми ідентичності та креативного протесту, сексуальності та релігійних переконань. Крім того, до нас вперше завітають режисери, які особисто представлять свої стрічки», – розповів Алтиннік.

Протягом Прайд-тижня у Прайд-хаусі будуть представлені виставки кількох українських митців, перформанси про видимість, камінг-аут і безпечну близкість.

Завершиться прайд-тиждень 17 червня традиційним Маршем Рівності. Він стартуватиме о 9:00 від Національної опери України і пройде центром Києва.

«Цього року ми очікуємо більше 5000 учасників. Марш Рівності щороку стає все більш інклюзивним та різноманітним. Разом з нами крокуватимуть ЛГБТ+ люди та прихильники з регіонів України, іноземні гості, представники та представниці різних груп та субкультур, політики, відомі люди та усі небайдужі, хто розділяють правозахисну повістку КиївПрайду», - повідомила директорка ГО «КиївПрайд» Руслана Панухник.

За її словами, організатори разом із Національною поліцією та міською владою докладуть зусиль, щоб Марш Рівності пройшов мирно і безпечно.

Нагадаємо, 16 травня у Запоріжжі під час акції «Веселковий флешмоб» на підтримку ЛГБТ-спільноти чоловік кинув петарду у натовп, постраждав поліцейський.

Читайте також матеріал «Главкома» Організатор КиївПрайду Зорян Кісь: Гомофобія - це хвороба, яку без провокацій не вилікувати

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: