Стало відомо, чим російські хакери інфікували комп’ютер депутатки Бундестагу, яка підтримує Україну

Стало відомо, чим російські хакери інфікували комп’ютер депутатки Бундестагу, яка підтримує Україну
Марілуїзе Бекк

Комп’ютер Марілуїзе Бекк було інфіковано розробкою російських програмістів «Лагідний ведмідь»

Комп’ютер депутатки німецького Бундастану від Партії зелених Марілуїзе Бекк було інфіковано вірусною програмою, яка є частиною великого комплексу APT29 (скорочення APT означає Advanced Persistent Thread, у перекладі – «постійно розвинута загроза»), відомого фахівцям з кіберзахисту під назвою Cozy Bear – «Лагідний ведмідь». «Лагідний ведмідь» розроблений та використовується російськими хакерами, які працюють на державну розвідку РФ. Про це йдеться у статті «Главкома».

Комп’ютер депутатки інфікували за допомогою електронного листа, який буцімто містив у собі інформацію про можливий вступ України до НАТО.

Зазначимо, що за інформацією журналіста американського телеканала NBC політик стала жертвою такої ж самої атаки, яку було вже цього року здійснено проти команди кандидатки в президенти США Хілларі Клінтон. Проте офіційні інституції відмовились надавати Бекк підтверджену інформацію про участь Росії у хакерських атаках.

Зрештою, наприкінці листопада цього року керівник Федерального управління із захисту конституції офіційно Ґанс-Ґеорг Маассен повідомив Марілуїзе Бекк, що автором кампанії проти неї є Росія.

«Ми виходимо з того, що ви стали ціллю шпигунських зусиль російських установ через вашу публічну позицію, пов’язану з Росією», – зазначив в листі, адресованому Марілуїзе Бекк, керівник німецької контррозвідки. За його словами, «Лагідний ведмідь» також є тим шпигунським комплексом, який «полював» на Хілларі Клінтон, коли поцупленими виявилися близько 19 тисяч внутрішніх електронних листів, публікація яких справила значний вплив на передвиборну кампанію у США.

Сама Марілуїзе Бекк вважає, що шпигування проти неї триває й досі.

Зазначимо, що з самого початку гібридної агресії Росії проти України Марілуїзе Бекк стала на український бік та піддає агресивні дії Росії нищівній критиці.

Детальніше читайте: Сліди «Лагідного ведмедя». Російські хакери «беруть Берлін»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: