Стало відомо, хто вніс заставу за скандального заступника голови Миколаївської ОДА

Стало відомо, хто вніс заставу за скандального заступника голови Миколаївської ОДА

Прокуратура уже до кінця липня планує закінчити розслідування

Розслідування справи щодо корупційних дій чиновників Миколаївської обласної ради та обласної державної адміністрації, серед яких заступник голови Миколаївської ОДА Микола Романчук, буде завершено до кінця липня. Про це головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив в інтерв'ю Цензор.НЕТ.
«Зараз слідство зібрало достатньо доказів у скоєнні корупційного злочину, про який йдеться, посадовими особами Миколаївської обласної ради та обласної державної адміністрації. Хабарі бралися за «вирішення питань» при отриманні дозволу на розробку надр», - зазначив Матіос.
Він підкреслив, що мова йде про отримання неправомірної вигоди на загальну суму 90 тисяч доларів США.
«Предмет хабара виявлено та вилучено під час обшуку одразу після скоєння злочину. Вина підозрюваних підтверджується показаннями свідків, матеріалами оперативно-розшукової діяльності, документами. Що стосується розміру встановленого судом застави, то він сплачений сином підозрюваного за рахунок позики, отриманої у двох бізнесменів. Ми це ретельно перевірили», - повідомив Матіос.
Він додав, що прокуратура уже до кінця липня планує закінчити розслідування і представити матеріали провадження для ознайомлення стороні захисту. «Потім - суд. Справа не розвалиться. Я в цьому впевнений», - підкреслив Матіос.

Нагадаємо, 3 червня 2016 року слідчі Слідчого управління військової прокуратури Південного регіону спільно з СБУ затримали першого заступника голови Миколаївської ОДА, Героя України Романчука та ще трьох чиновників за одержання хабара в сумі $90 тис.
Кримінальне провадження за фактом одержанням хабара розслідується за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.
Приморський районний суд Одеси 8 червня заарештував Романчука на два місяці з можливістю внесення застави в сумі 5,5 млн грн. 22 червня за нього було внесено заставу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: