Страйк гірників шахти «Лисичанськвугілля»: прокуратура відкрила справу

Страйк гірників шахти «Лисичанськвугілля»: прокуратура відкрила справу

Кримінальне провадження розпочато за фактом безпідставної невиплати заробітної плати гірникам

Відкрито кримінальне провадження за фактом невиплати заробітної плати гірникам шахти ім. Капустіна ПАТ «Лисичанськвугілля». Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

«Лисичанською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом безпідставної невиплати заробітної плати гірникам шахти ім. Капустіна ПАТ «Лисичанськвугілля», відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 175 (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат) Кримінального кодексу України», - йдеться в повідомленні.

Розслідуванням встановлено, що 16 липня 2017 року гірники шахти ім. Капустіна ПАТ «Лисичанськвугілля» після закінчення 1-ї зміни не покинули робочі місця та розпочали страйк. До шахтарів спустились заступники генерального директора, голова профспілки шахти ім. Капустіна, які пояснили страйкуючим причини затримки невиплати заробітної плати та пообіцяли сприяти у вирішенні цього питання. 

Наразі у шахті залишилися 36 шахтарів, яких профспілка забезпечує продуктами харчування, крім того, на території шахти чергує медичний персонал цілодобово. На теперішній час робота шахти призупинена.

Розслідування вказаного кримінального провадження перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Довідково: 

Санкція ч. 1 ст. 175 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років

.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: