Суд арештував ректора харківського вишу

Суд арештував ректора харківського вишу

Алімпієв підозрюється в розтраті бюджетних коштів при закупівлі палива

Ректору Харківського національного університету Повітряних Сил ім. І. Кожедуба, генералу-майору Андрію Алімпієву обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на термін 60 днів, до 17 січня, з можливістю внесення застави в розмірі 1,5 млн. гривень.

Відповідне рішення вчора, 20 листопада, прийняв Дзержинський райсуд Харкова, пише «МедіаПорт».

Нагадаємо, Алімпієв підозрюється в розтраті бюджетних коштів при закупівлі палива, він був затриманий 17 листопада. За версією слідства, Алімпієв разом зі своїм заступником діяв в порушення законів «Про здійснення державних закупівель» та «Про державні закупівлі» на користь двох приватних підприємств, заподіявши збиток державі в розмірі 2 мільйонів 430 тисяч гривень.

Підозрюваний заявив, що у нього немає грошей на встановлену судом заставу. «Є така у нас особливість в державі, щоб прийти на інший рівень своєї кар'єри, треба обов'язково бути затриманим. (...) Ні-ні, грошей (на заставу), безумовно, немає», - зазначив Алімпієв. За його словами, справу сфабриковано.

Його адвокат Максим Журавльов має намір подавати апеляцію на рішення суду.
На підтримку підозрюваного на засідання прийшли кілька десятків військовослужбовців, а почесні громадяни Харкова Анатолій Мялиця і Олександр Жданов просили суд відпустити начальника ХНУВС під особисту поруку.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: