Суд Еквадору відхилив скаргу Ассанжа на умови проживання

Суд Еквадору відхилив скаргу Ассанжа на умови проживання
Джуліан Ассанж отримав притулок у посольстві Еквадору в Лондоні у 2012 році

Ассанж скаржився на нові правила, згідно з якими він, зокрема, повинен сам оплачувати рахунки за медичні послуги і телефонні дзвінки

Суд Еквадору відхилив позов засновника проекту WikiLeaks Джуліана Ассанжа, який скаржився на нові правила проживання у посольстві Еквадору.

Суд також постановив, що МЗС країни має право визначати умови його проживання. Відповідне рішення було ухвалено 29 жовтня, повідомляє DW.

«Суд Еквадору відхилив позов засновника проекту WikiLeaks Джуліана Ассанжа», - йдеться у повідомленні.

Ассанж скаржився на нові правила, згідно з якими він, зокрема, повинен сам оплачувати рахунки за медичні послуги і телефонні дзвінки, а також ретельніше прибирати за своїм котом. При цьому усі, хто хоче побачитися з Ассанжем, у тому числі його адвокати, повинні розкривати дані про свої облікові записи у соцмережах, а також серійні номери смартфонів і планшетів.

У ході засідання Ассанж телефоном заявив, що ці норми можуть бути знаком того, що Еквадор хоче видворити його з посольства. За його словами, президент країни Ленін Морено вже визначився з тим, щоб більше не давати йому притулку, і поки просто не випустив офіційного документу із цього приводу.

Водночас прокурор Ініго Сальвадор відзначив: «Якщо містер Ассанж хоче залишитися і притримуватися правил... то він може залишатися у посольстві так довго, як захоче».

Він додав, що проживання Ассанжа вже обійшлося Еквадору в 6 млн доларів.

Адвокати засновника WikiLeaks збираються оскаржити рішення еквадорського суду.

Як відомо, Ассанж отримав притулок у посольстві Еквадору в Лондоні у 2012 році, тоді він переховувався від видачі Швеції за звинуваченням у згвалтуванні. У 2017 році це розслідування припинили, але тепер йому загрожує арешт у Великій Британії і подальша видача владі США - там йому може загрожувати тюремний термін за оприлюднення сотень тисяч секретних урядових документів.

Президент Еквадору Ленін Морено у липні 2018 року підтвердив, що його уряд веде переговори з британською владою про те, щоб Ассанж залишив посольство. 

Про нові правила проживання у посольстві для Ассанжа стало відомо у середині жовтня цього року.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: