Еквадор підтвердив статус біженця засновнику WikiLeaks Ассанжу

Еквадор підтвердив статус біженця засновнику WikiLeaks Ассанжу
Джуліан Ассанж у посольстві Еквадору

Вирішити питання щодо долі Ассанджа повинні представники керівництва Великої Британії, Еквадору та адвокати

Міністр закордонних справ Еквадору Хосе Валенсія заявив про те, що засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу було продовжено статус біженця в Еквадорі.

При цьому він не став коментувати інформацію про те, що Ассанжу запропонують посаду радника в посольстві Еквадору в РФ або Британії, пише El Universo.

«Його статус людини, який просить про притулок, продовжує діяти», - заявив Валенсія.

Він зазначив, що вирішити питання щодо долі Ассанджа повинні представники керівництва Великої Британії, Еквадору та адвокати самого засновника Wikileaks.

Як відомо, засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж перебуває на території посольства Еквадору в Лондоні з червня 2012 року, аби уникнути екстрадиції до Швеції, де розслідували справу за обвинуваченням його у сексуальних домаганнях і зґвалтуванні.

Шведські прокурори закрили справу торік, однак щодо Ассанжа досі діє ордер на арешт у Великій Британії через несплату застави у 2012 році. 

Засновник WikiLeaks також побоюється, що вихід із посольства загрожуватиме йому екстрадицією до США, де йому можуть пред'явити звинувачення у незаконній публікації секретних військових та дипломатичних документів.

Раніше повідомлялося, що влада Великобританії вела переговори з урядом Еквадору про можливість виселення Ассанжа з будівлі посольства країни в Лондоні.

Також ЗМІ інформували, що Еквадор у 2017 році призначив на дипломатичну посаду в Росії засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, але рішення анулювали, оскільки Британія відмовилася надати йому дипломатичну недоторканність

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: