Суд окупантів відмовився достроково звільнити Курбедінова

Суд окупантів відмовився достроково звільнити Курбедінова

7 грудня суд в Криму заарештував адвоката Еміля Курбедінова на п’ять діб

Кримська захисниця Ліля Гемеджи заявила, що порушене право не тільки Курбедінова, але і людей, яких він захищає

Суддя Київського районного суду Сімферополя Антон Цикуренко 10 грудня схвалив рішення відмовити в достроковому звільненні з-під арешту адвокату Емілю Курбедінову.

За словами адвоката Едема Семедляєва, ця заява була подана у зв'язку з необхідністю бути присутнім на засіданні в Північно-Кавказькому окружному військовому суді в російському Ростові-на-Дону, де Курбедінов захищає інтереси фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір» Енвера Мамутова.

Також кримська захисниця Ліля Гемеджи звернула увагу судді на той факт, що апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції була проігнорована в належний термін, чим також порушене право не тільки Курбедінова, але і людей, яких він захищає.

Нагадаємо, підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя 7 грудня заарештував кримського адвоката Еміля Курбедінова на 5 діб за статтею 20.3 КоАП Росії (пропаганда або публічна демонстрація атрибутики чи символіки екстремістських організацій) за пост у соцмережі Facebook 2013 року.

Курбедінов вважає, що причиною переслідувань є його правозахисна діяльність, допомога політв'язням і захист українського військового Богдана Небилиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: