Суд повернув дітей родині рідновірів на Житомирщині

Суд повернув дітей родині рідновірів на Житомирщині

Більше місяця тому родина отримала розпорядження на відібрання дітей без позбавлення батьківських прав

Суд на Житомирщині ухвалив повернути трьох дітей батькам-рідновірам, яких місяць тому забрали з дому у селі Буки і перевезли до реабілітаційного центру «Сонячний дім» у Житомирі. Причиною такого рішення голови Тетерівської сільради, згідно з документами, було «невиконання батьківських обов'язків».

Про це Громадському повідомив батько дітей Святозар Шевелюк.

Сьогодні о 13:00 у реабілітаційний центр представником Житомирського районного суду було доставлено судове розпорядження, у якому вказано – «повернути дітей батькам».

Судовий процес відбувся, за словами голови родини, але не було позивачів і суддя прийняла рішення про перерву у справі, перенесла на кінець вересня, але на основі зібраних матеріалів уже постановила повернути дітей.

Як повідомив батько Святозар Шевелюк, насправді реабілітаційний центр, аби віддати їм назад дітей, вимагав підпис і дозвіл начальника соціальної служби Тетерівської сільради — «людям, які взагалі не мають до цього стосунку».

Він сказав, що дітей о 20 годині вже забрали на машині додому.

«Ось тільки-но дітей забрали. Ми їдемо двома машинами. Я в одній, дітки в іншій. Бо я ще підвозив юриста нашого. А з дітьми там і бабуся їде…Діти дуже раді, що повернуться додому. Проте подруги у тому центрі плакали за ними і просили приїжджати у гості. Звісно, ми будемо відвозити дітей туди до них», — сказав батько.

Він наголосив, що обов’язково родина ще позиватиметься проти сільради. А щодо судового засідання сьогодні Шевелюк сказав, що засідання тривало 10-15 хвилин, і суддя ухвалив призупинити рішення та повернути дітей.

«Лише сьогоднішній суд мав би ухвалити рішення і тільки після цього якщо що — забирати дітей. Тепер 24 вересня буде суд. Будуть викликати свідків. У нас родичів у свідках немає. Ми обрали людей зі школи та дитсадку, де діти навчались, а також тих, з ким ми спілкуємось на різних фестивалях», — пояснив батько.

Нагадаємо, дві дівчинки - 11 та 7 років – та наймолодший хлопчик – 4 роки із родини Батенькових-Шевелюк місяць жили у реабілітаційному центрі. Родина живе за старими слов'янськими заповітами, вони не їдять м'ясо та не вживають алкоголь.

Більше місяця тому родина отримала розпорядження на відібрання дітей без позбавлення батьківських прав, підписане головою Тетерівської сільради Валентиною Ільницькою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: