Суд продовжив арешт Зайцевій та Дронову

Суд продовжив арешт Зайцевій та Дронову

Захисники обвинувачених виступали за зміну запобіжного заходу на цілодобовий домашній арешт

Київський районний суд м. Харкова задовольнив клопотання прокурора і продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Олені Зайцевій та Геннадію Дронову, яких обвинувачують у ДТП, що сталася в жовтні 2017 року в центрі Харкова, внаслідок якої загинули шість осіб.

Суддя Віктор Попрас продовжив запобіжний захід обом обвинуваченим на 60 днів - до 16 листопада.

Свої клопотання щодо продовження запобіжного заходу прокурор мотивував тим, що збережуться ризики, що обвинувачені можуть переховуватися від суду або скоїти інший злочин, а також тяжкість злочину, який їм інкримінують.

Адвокат Дронова Сергій Перепелиця заперечував проти продовження арешту його підзахисного, називаючи ризики недоведеними і стверджуючи, що його підзахисний не має наміру переховуватися від суду.

Захисник також виступав за зміну запобіжного заходу на цілодобовий домашній арешт. Дронов підтримав цю позицію, зазначивши, що у нього хвора матір, за якою треба доглядати. Водночас Дронов та його адвокат підтримали клопотання щодо продовження запобіжного заходу Зайцевій.

У свою чергу Зайцева та її захист виступили за продовження тримання під вартою Дронова. Водночас адвокат Зайцевої Юлія Козир просила суд відмовити в клопотанні держобвинувачення стосовно своєї підзахисної та застосувати до неї цілодобовий домашній арешт.

За словами Козир, Зайцева має захворювання, які потребують обстеження та лікування в умовах стаціонару, а в результаті тривалого перебування в СІЗО її стан здоров'я погіршується.

Наступне засідання у справі призначено на 2 жовтня.

Раніше повідомлялося, що в автошколі, де навчалася Зайцева, провели обшуки, вилучивши документацію за період її навчання – жовтень-листопад 2015 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: