Суд у Росії заочно заарештував трьох росіян із «Правого сектора»

Суд у Росії заочно заарештував трьох росіян із «Правого сектора»

У січні 2015 року «Правий сектор» був внесений до реєстру заборонених в РФ організацій

Суд у Росії заочно заарештував трьох членів української організації «Правий сектор», зокрема керівника прес-служби «Правого сектора» росіянина Артема Скоропадського.

Про це повідомляє сайт Слідчого комітету РФ.                                             

«За клопотанням слідства судом заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту щодо громадян Російської Федерації Ігоря Чудінова, Георгія Стоцького і Артема Скоропадського», - йдеться в повідомленні.

У діях Чудінова і Скоропадського слідство вбачає ознаки злочину, передбаченого ч.1 ст.282.2 КК РФ (організація діяльності екстремістської організації), Стоцького – ч.2 ст.282.2 КК РФ (участь в діяльності екстремістської організації).

Усіх їх оголошено в міжнародний розшук.

Відзначається, що Скоропадський систематично виступає в ЗМІ та в мережі Інтернет, а також на різних суспільно-масових заходах з «пропагандою злочинної ідеології зазначеної організації, закликами однодумців до вступу в неї і участі в скоєнні злочинів екстремістської спрямованості».

За даними слідства, заступник командира одного з бойових структурних підрозділів Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» Чудінов брав активну участь у бойових діях у самопроголошених ДНР і ЛНР.

А Стоцький, будучи активістом «Правого сектора», систематично брав участь у мітингах, демонстраціях та інших суспільно-масових заходах «Правого сектора», вів пропаганду в мережі інтернет її ідеології.

Відзначається, що робота щодо встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності учасників організації «Правий сектор» з числа громадян Російської Федерації триває.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: