Суд у справі Онищенка можна завершити за два-три місяці, - НАБУ

Суд у справі Онищенка можна завершити за два-три місяці, - НАБУ
Олександр Онищенко

Антикорупційна прокуратура передає до Солом'янського суду «газову справу» Онищенка

Справу оголошеного в розшук народного депутата Олександра Онищенка суди можуть розглянути за кілька місяців.

Про це заявив глава Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник.

«Це велика справа: велика кількість свідків, велика кількість документів. І для того, щоб її розглядати, її потрібно слухати кожного дня. І тоді цей процес можна завершити за два-три місяці. Якщо ж її слухати раз у два місяці, і при цьому адвокати використовують всі можливості для того, щоб затягнути справу, то, звичайно, ми і матимемо такий результат», - сказав він.

«Справу ми направили в Солом'янський суд. Солом'янський суд погрався, намагався випустити основного фігуранта у цій справі. Після того, як це питання було вирішене, все-таки було передано справу до апеляційного суду для визначення підсудності. Хоча спочатку суд приступив до розгляду, а потім передав. І два місяці вже втрачено насправді», - додав чиновник.

Нагадаємо, народного депутат-утікача Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування», внаслідок якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

На початку травня Національне антикорупційне бюро України звернулося із запитами до компетентних органів інших країн про розшук, затримання і, в подальшому, можливу екстрадицію народного депутата України Олександра Онищенка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: