Суд відправив Микитася під домашній арешт

Суд відправив Микитася під домашній арешт
Максим Микитась повинен перебувати під домашнім арештом до 14 липня

Микитася підозрюють у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 млн гривень

Вищий антикорупційний суд обрав колишньому народному депутату й експрезиденту «Укрбуду» Максиму Микитасю запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Таке рішення ухвалено 14 травня, повідомляє пресслужба суду.

«Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора САП та змінив запобіжний захід колишньому президенту державної будівельної корпорації з застави на цілодобовий домашній арешт», - йдеться у повідомленні.

Колишній депутат не виконав умови попереднього запобіжного заходу — не вніс заставу в 100 млн гривень і зустрічався з двома фігурантами кримінальної справи.

На підозрюваного також покладено процесуальні обов’язки: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду на кожну вимогу; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю. Строк дії обов’язків - до 14 липня 2020 року.

Зазначимо, екснардеп Максим Микитась проходить підозрюваним в організації корупційної схеми заволодіння нерухомістю в Києві. Мова йде про змову з колишнім командувачем Національної гвардії Юрієм Аллеровим. За версією слідства, підконтрольний Микитасю забудовник будував житловий комплекс на території, закріпленій за Нацгвардією, за умови, що частину квартир віддадуть військовослужбовцям. Згодом замість квартир у центрі Києва військовим запропонували квартири в іншому районі, ціни на житло в якому набагато нижче.

Микитася підозрюють у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 млн гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: