Суд визнав винним екс-міністра економіки РФ

Суд визнав винним екс-міністра економіки РФ
Олексій Улюкаєв у суді

Суд встановив, що Улюкаєв винен в отриманні хабара в особливо великому розмірі

Московський суд визнав екс-главу Мінекономрозвитку РФ Олексія Улюкаєва винним в отриманні хабара і встановив, що він вимагав $2 млн від глави «Роснєфті» Ігоря Сечіна під час саміту в Гоа.

«Суд встановив, що Улюкаєв винен в отриманні хабара в особливо великому розмірі», - оголосила суддя Лариса Семенова. За її словами, суд прийшов до висновку, що Улюкаєв, будучи міністром економічного розвитку РФ міг вплинути на хід операції з приватизації «Башнєфть». Суд детально виклав обставини процесу приватизація компанії, встановлені за свідченнями представників уряду і документами, які супроводжували угоду.

У вироку вказується, що Улюкаєв повідомив, що в разі невиконання його вимоги він може вплинути на угоду. У вироку суд зазначив, що Сечин «погодився з незаконною вимогою Улюкаєва», але, повернувшись до Москви, звернувся в правоохоронні органи.

Суд визнав докази, представлені і досліджені під час судового процесу над Улюкаєвим, такими, які підтверджують провину. «Вина підтверджується сукупністю досліджених судом доказів», - йдеться в тексті вироку.

Читання вироку триває.

Як повідомлялося, перед засіданням суду Улюкаєв заявив, що сподівається на виправдувальний вирок щодо нього.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: