Суд знову поновив Амосову на посаді ректора медуніверситету Богомольця

Суд знову поновив Амосову на посаді ректора медуніверситету Богомольця
Катерина Амосова

МОЗ оскаржуватиме рішення суду та звернуться до поліції зі скаргою на суддю, який його прийняв

Окружний адміністративний суд Києва зупинив наказ Міністерства охорони здоров’я про звільнення Катерини Амосової з посади ректора Національного медуніверситету імені Богомольця та заборонив обіймати цю посаду будь-кому, крім Амосової.

Як повідомляє в суботу ввечері прес-служба МОЗ, відповідне рішення суд прийняв 20 грудня.

У міністерстві заявили, що оскаржуватимуть це рішення та звернуться до поліції зі скаргою на суддю, який його прийняв.

У МОЗ назвали рішення Окружного адміністративного суду Києва «прямим свідченням суддівського свавілля». Зазначається, що суд фактично вирішив трудовий спір, який не є в його компетенції, оскільки така справа вже розглядається Печерським райсудом Києва.

Також в Міністерстві охорони здоров’я наголосили, що відповідно до закону «Про вищу освіту» МОЗ України є засновником, власником та розпорядником коштів державного університету НМУ ім. О.О. Богомольця.

«Натомість суд вирішив за власника, хто може очолювати університет, та фактично передав управління фінансами Катерині Амосовій», - йдеться в повідомленні.

«МОЗ України розцінює таке порушення закону, коли суд бере на себе функції власника, загрозливим для правової безпеки країни. Міністерство оскаржуватиме рішення суду та звернеться до Нацполіції зі скаргою на відповідного суддю», - резюмували в міністерстві.

Нагадаємо, 2 жовтня Міністерство охорони здоров’я України вдруге звільнило Катерину Амосову з посади ректора Національного медичного університету ім. Богомольця.

Як відомо, 20 вересня Печерський суд скасував наказ міністерства про звільнення Катерини Амосової з посади ректора медичного університету. Однак у МОЗ заперечили, що для поновлення Амосової на посаді вона мала б наново укласти трудовий договір з міністерством, та закликали правоохоронні органи розслідувати її діяльність.

7 вересня МОЗ визнало виконувачем обов’язків ректора НМУ ім. Богомольця Олександра Науменка.

Міністерство вперше звільнило Катерину Амосову з посади ректора НМУ 30 березня. У відомстві заявляли, що міністерська комісія оцінила її роботу в 2017 році як незадовільну. Амосова відкинула звинувачення і звернулася до суду.

Раніше повідомлялося, що МОЗ проведе перевірку в медуніверситеті ім. Богомольця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: