Суд зобов'язав відновити слідство у справі «чорної бухгалтерії» Партії регіонів

Суд зобов'язав відновити слідство у справі «чорної бухгалтерії» Партії регіонів
Суд скасував рішення Холодницького

САП обіцяє відновити розслідування справи про «амбарну книгу» Партії регіонів

Солом'янський районний суд Києва 3 квітня скасував рішення глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького про зупинення досудового розслідування у справі про так звану амбарну книгу Партії регіонів. 

Згідно з постановою суду, на яку посилається агентство, Холодницького зобов'язали скасувати своє рішення від 1 червня 2017 року.

Отже, суд задовольнив клопотання адвоката голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) України Михайла Охендовського Світлани Байдан.

У САП підтвердили, що, «безумовно», слідство відновлять після надходження повного тексту рішення суду, щоб розуміти, чим керувався суд.

«Наразі ці мотиви для нас залишаються повною мірою невідомими», – зазначили в САП.

Нагадаємо, що влітку 2016 року екс-перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав до НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів низці колишніх та нинішніх високопосадовців.

Йдеться про так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів з загальними виплатами на суму близько $2 млрд.

Як повідомляв «Главком», суд Вашингтона у понеділок, 30 жовтня, відправив під домашній арешт колишнього керівника президентської кампанії Дональда Трампа, політтехнолога Пола Манафорта і Річард Гейтса.

Нагадаємо, Манафорт може опинитися у в'язниці на 80 років, а Гейтс - на 70 років. Також їм загрожують штрафи у мільйони доларів, якщо їх визнають винними за висунутими звинуваченнями.

Крім цього, Манафорт фігурує у двох розслідуваннях в Україні. Перше стосується розтрати коштів Міністерства юстиції, які виділялись на американську юридичну фірму для підготовки звіту по справі «Тимошенко проти України» щодо її незаконного арешту. Друге – в частині матеріалів по «чорній бухгалтерії».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: