Суд звільнив мера Кишинева з посади

Суд звільнив мера Кишинева з посади
Дорін Кіртоаке

Дорін Кіртоаке став фігурантом кримінальної справи, пов'язаної з махінаціями під час підготовки контракту з однією із зарубіжних фірм на будівництво платних парковок у Кишиневі

Мера Кишиневаі Доріна Кіртоаке - одного із головних фігурантів кримінальної справи, пов'язаної з махінаціями під час підписання договору на будівництво платних парковок, звільннили від обійманої посади.

Такий вердикт виніс Боюканскій суд Кишинева.

«Інстанція задовольнила позов прокуратури про звільнення від обійманої посади мера Кишинева Доріна Кіртоаке до винесення остаточного рішення у кримінальній справі про корупцію, пов'язаної з будівництвом платних парковок у Кишиневі», - повідомив голова суду.

Як поінформував журналістів представник прокуратури, Доріна Кіртоаке було звільнено від обійманої посади, оскільки він звинувачується в скоєнні особливо тяжкого злочину, а під час слідчих заходів градоначальник спробував вплинути на одного з чиновників мерії, який також є фігурантом цієї кримінальної справи.

Мер молдовської столиці, заступник голови Ліберальної партії Дорін Кіртоаке став фігурантом кримінальної справи, пов'язаної з махінаціями під час підготовки контракту з однією із зарубіжних фірм на будівництво платних парковок у Кишиневі. Згідно з матеріалами слідства, Кіртоаке повинен був отримати від основного бенефіціара угоди, бізнесмена Олександра Пінчевского так званий відкат у розмірі 13% від вартості самого контракту. Слідство у цій справі завершено, справу передано до суду.

У цій же справі проходять бізнесмен Олександр Пінчевскій, колишній керівник Управління автотранспорту мерії Ігор Гамрецький і віце-мер Ністор Грозаву. Останні три місяці Кіртоаке перебуває під домашнім арештом.

Якщо провину кишинівського градоначальника буде доведено, йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до 7 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: